En biljett till dina värsta mardrömmar

Minns ni spöktåget som man brukade kunna åka under halloweentid i Silverglade slottet? Jag hade lite hoppas på att SSO skulle ha öppnat upp dörrarna till spöktåget igen, men så blev det ju dock inte. Det var mycket nytt i årets halloween högtid, men det var även mycket som försvann i samband med den där speluppdateringen.
 
Kommer ni ihåg pumpa racet nere i slotts källaren? Den där tävlingen som lite påminde om pacman? Dörren ner dit verkar även ha stängts igen för i år, vem vet, kanske till och med förgått? Undrar om det är dit som SSO har låst in resten av lakan spökena som brukade yrra omkring på ön, som är en annan rätt stor grej som togs bort. Som sagt, det kom mycket nytt i år, och de saker eller tävlingar som raderats från föregpende halloweener har istället blivit ersatta med nya grejor. Nytt behöver ju inte dock direkt vara bättre, och fast jag vet att spelet helatiden utvecklas och försöker förbättra och förnya allt och allting, så tycker jag att traditioner skall hållas de samma, men samma kontext och liknande innehåll som tidigare års högtider. Visst, man kan ju alltid lägga till något nytt eller byta ut uppdrag som blivit utspelade till något nyare, men vem sa att man skulle flytta hela högtiden till ett helt annat ställe? Det känns lite konstigt att SSO har oss att rida omkring på Jorvik ca 300 dagar om året, men sen när en högtid närmar sig så verkar de utgå från att hålla själva festligheten igång på ett helt annat främmande ställe än vår själva kära ö? Inte alla högtider, men många "viktiga" stora högtider som julen och årets halloween känns som att de inte alls är sammankopplad med Jorvik i sig. Förstår ni vad jag menar? jag vet inte riktigt hur jag skall forma mina ord för att förklara detta.
 
Till exempel så kan vi ta förra julen som ett perfekt exempel, SSO skapar ett helt eget litet område där själva julen hålls, och för att kunna resa dit måste man åka iväg på en släde. FIne, inget fel med det! Men sen när du åker tillbaka från detta wonderwinterland och landar på Jorvik igen så inser du att själva ön i sig inte just alls har något att göra med årets juluppdrag och festligheter. Ingen gran i varken silverglade eller Jarlaheim, ingen snö, ingenting. Lite små jul prydnader upphängda här och där men thats it. Kollade man på vår ön under jultiden 2017 som en helhet, så kunde man nästan ha trott att de var midsommar på ön eller sommar. För ca 74% av ön såg ut att vara i precis samma skick som det gjort de senaste halvåret, och det kommande för den delen, vilket för min och Daisys del verkligen inverkade en hel del på vår jul känsla, och inte direkt på ett positivt sätt. Hoppas verkligen julen 2018 kommer vara bättre än i fjol, och den här gången vara fokuserad på öns hjärta, och inte något nytt ställe man aldrig varit på förut.
 
- Rebecca